http://www.krassanakis.gr/index.files/krasanakis.gif

 

ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ Γ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

( ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

 

ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ Γ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ

Ο Κρασανάκης Αδαμάντιος (Μάκης) του Γεωργίου  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, όπου έμαθε και τα πρώτα του γράμματα: Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. 

Αποφοίτησε οικονομολόγος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά/Τμήμα Οικονομικό  και μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στο: Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης/ Ινστιτούτο Επιμόρφωσης σε θέματα διοίκησης, Υπουργείο Συντονισμού / Διεύθυνση Κοινωνικών Θεμάτων σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Κέντρο Πανεπιστημιακών Σπουδών (Δήμου Αθηναίων/ Πανεπιστήμιο Αθηνών) σε θέματα γλώσσας για υπαλλήλους Πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών του Ελληνικού Δημοσίου.

Είναι παντρεμένος με την κ. Αθανασίου Σπυριδούλα, καθηγήτρια φιλόλογο Δ/εκπαίδευσης και εργάζεται (εργαζόταν) στο Υπουργείο Πολιτισμού ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Επιθεώρησης, στη Διεύθυνση Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης, Δ/νση Γραμμάτων κ.α. Ταυτόχρονα και επί σειρά ετών ήταν Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και πρόεδρος του Β/Ν Παιδικού Σταθμού των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, σταθμό τον οποίο ο ίδιος ίδρυσε μαζί με άλλους συνδικαλιστές.

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν Λασιθίου το 2007 και το 2009 και επί σειρά ετών διατέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτων «ο Δικταίος», Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητων Αγίας Παρασκευής Αττικής,  Γενικός Γραμματέας της Πραγκρητίου Ενώσεως, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού για τον εθελοντισμό με την επωνυμία «Έργο Πολιτών», εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑ» κ.α.

Είναι επίσης συγγραφέας πάμπολλων μελετών και βιβλίων με αντικείμενο τις επιστήμες και τον ελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα τα βιβλία του κ. Κρασανάκη για την ελληνική γλώσσα και ελληνική γραφή έχουν εγκριθεί,  σύμφωνα με τις αρ.πρωτ. Γ1/4/3-2-1992 και Γ2/1105/12-2-1992 αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας (ύστερα από πρόταση των Δ/νσεων Σπουδών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης), για αγορά προς εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών όλων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδος.

Έχει τιμηθεί με χρυσή πένα, τιμητικά διπλώματα και πλακέτες για την πολύτιμη προσφορά του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και για το συγγραφικό του έργο από πάρα πολλούς φορείς, ενδεικτικά: Ένωση Συντακτών Κρητικού Τύπου, Παγκρήτια Πολιτιστική Εταιρεία, Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, Σύλλογο Κρητών Αγ. Παρασκευής, Σύλλογο Λασιθιωτών «ο Δικταίος», Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «ο Ξένιος Ζευς», Συνέδριο όπου γης Κρητών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού  κ.α.

 

IMG_2814--

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ  Α. ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ:

 

Ο συγγραφέας Αδαμάντιος (Μάκης) Γ. Κρασανάκης έχει γράψει πάμπολλα βιβλία μεταξύ των οποίων και τα εξής, τα οποία  βρίσκει όποιος θέλει δωρεάν στο διαδίκτυο:

1.     ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ.  

2.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 

3.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ)

4.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

5.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ

6.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ (ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΔΗ ΠΟΤΩΝ ΚΛΠ)

7.     ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

8.     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ: ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ, ΚΑΝΤΑΔΑ, ΡΙΜΑ, ΡΙΖΙΤΙΚΟ, ΑΜΑΝΕΣ ΚΛΠ

9.     ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ  

10.  Η ΑΘΗΝΑ (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΙΔΡΥΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΛΠ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ)   

11.  Η ΓΡΑΦΗ (ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΗΣ , ΕΙΔΗ ΚΛΠ)

12.  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΦΟΡΑ  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ)

13.  Η ΘΗΒΑ (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΙΔΡΥΣΗ, ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ   ΚΛΠ)   

14.  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΛΠ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ )

15.  Η ΣΠΑΡΤΗ (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΙΔΡΥΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΛΠ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ) 

16.  Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

17.  ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ

18.  ΚΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ   (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ)

19.  ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΡΟΥ

20.  ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ 

21.  ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: (ΔΥΣΛΕΞΙΑ, ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ κ.α).

22.  ΜΙΝΩΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

23.  ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ, ΕΙΔΗ ΚΛΠ),

24.  ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΚΡΗΤΕΣ

25.  ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 

26.  ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Α.Γ. ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ

27.  ΠΕΡΙ ΘΥΣΙΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑΣ

28.  ΠΕΡΙ ΜΑΝΤΕΙΑΣ, ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

29.  ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

30.  ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

31.  GREEK LANGUAGE AND GREEK SCRIPT (WRITING SYSTEM, GRAMMARS) 

32.  ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ (ΧΕΙΡΟΜΥΛΟΥ, ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ, ΥΔΡΑΛΕΤΗ)

33.  ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ:  ΙΕΡΑΠΥΤΝΑ (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ), (Σ)ΗΤΕΙΑ > ΗΤΕΙΑ, ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ), ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΛΠ

34.  Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

35.  ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ, ΨΥΧΗΣ, ΑΔΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

 

Τα βιβλία του συγγραφέα κ Α. Κρασανάκη για τη γλώσσα και γραφή,  σύμφωνα με τις αρ. πρωτ. Γ2/1105/12-2-1192 και Γ1/4/3-2-1992 αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας (Ύστερα από πρόταση των Δ/νσεων Σπουδών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης),  έχουν εγκριθεί για αγορά προς εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών όλων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδος.

 

http://www.krassanakis.gr/index.files/new.gif KRASSANAKIS BOOKS http://www.krassanakis.gr/index.files/new.gif 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΚΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Με την αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΔΙΟΙΚ/Α1/ΠΜΥ/167544/24182/21278/10817/30-6-2014 Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και σύμφωνα με το άρθρο 155 του Ν. 3528/07 ο Διευθυντής της Δ/νσης Επιθεώρησης του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κρασανάκης Αδαμάντιος (Μάκης) του Γεωργίου, του Κλάδου ΠΕ! Διοικητικού «διατηρεί επί τιμή τον τίτλο της θέσης που κατείχε και μετά τη λύση της υπαλληλικής του σχέσης και επιπλέον του απονέμεται η ευαρέσκεια της Υπηρεσίας».

Επίσης στο πρώτο 33μελές Γενικό Συμβούλιο της 5/2/2015 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ ΥΠΠΟ),  βραβεύτηκε ο επίτιμος Διευθυντής της Δ/νσης Επιθεώρησης του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αδαμάντιος (Μάκης) Κρασανάκης για την πολύτιμη συνδικαλιστική του  προσφορά. Διετέλεσε πάνω από 20 χρόνια συνδικαλιστής από τα οποία 16 χρόνια ήταν Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, του Συλλόγου που δημιούργησε την ΠΟΕ ΥΠΠΟ, τον Παιδικό Σταθμό του ΥΠΠΟ κ.α. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΠΠΟ κ. Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, 

 

IMG_0392

IMG_2622

7 σάρωση0021

IMG_5270

 

 

ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

σάρooη0004

IMG_5235[1]

σάρkη0005

pagkrht_1.JPG

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ

a15.jpg

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

 

 

 

HOME –ΑΡΧΙΚΗ

 

Share on Facebook

Share on Facebook

Google
Search WWW Search www.krassanakis.gr