ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ Γ. ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ)

 

 

Αντίγραφο του EAG 2008 KRASSANAKHS.jpg

Ο Κρασανάκης Αδαμάντιος (Μάκης) του Γεωργίου  γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, όπου έμαθε και τα πρώτα του γράμματα: Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. 

Αποφοίτησε οικονομολόγος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά/Τμήμα Οικονομικό  και μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στο: Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης/ Ινστιτούτο Επιμόρφωσης σε θέματα διοίκησης, Υπουργείο Συντονισμού / Διεύθυνση Κοινωνικών Θεμάτων σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Κέντρο Πανεπιστημιακών Σπουδών (Δήμου Αθηναίων/ Πανεπιστήμιο Αθηνών) σε θέματα γλώσσας για υπαλλήλους Πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών του Ελληνικού Δημοσίου.

Είναι παντρεμένος με την κ. Αθανασίου Σπυριδούλα, καθηγήτρια φιλόλογο Δ/εκπαίδευσης και εργάζεται (εργαζόταν) στο Υπουργείο Πολιτισμού ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Επιθεώρησης, στη Διεύθυνση Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης, Δ/νση Γραμμάτων κ.α. Ταυτόχρονα και επί σειρά ετών ήταν Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και πρόεδρος του Β/Ν Παιδικού Σταθμού των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, σταθμό τον οποίο ο ίδιος ίδρυσε μαζί με άλλους συνδικαλιστές.

Ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν Λασιθίου το 2007 και το 2009 και επί σειρά ετών διατέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτων «ο Δικταίος», Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητων Αγίας Παρασκευής Αττικής,  Γενικός Γραμματέας της Πραγκρητίου Ενώσεως, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού για τον εθελοντισμό με την επωνυμία «Έργο Πολιτών», εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑ» κ.α.

Είναι επίσης συγγραφέας πάμπολλων μελετών και βιβλίων με αντικείμενο τις επιστήμες και τον ελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα τα βιβλία του κ. Κρασανάκη για την ελληνική γλώσσα και ελληνική γραφή έχουν εγκριθεί,  σύμφωνα με τις αρ.πρωτ. Γ1/4/3-2-1992 και Γ2/1105/12-2-1992 αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας (ύστερα από πρόταση των Δ/νσεων Σπουδών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης), για αγορά προς εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών όλων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδος.

Έχει τιμηθεί με χρυσή πένα, τιμητικά διπλώματα και πλακέτες για την πολύτιμη προσφορά του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και για το συγγραφικό του έργο από πάρα πολλούς φορείς, ενδεικτικά: Ένωση Συντακτών Κρητικού Τύπου, Παγκρήτια Πολιτιστική Εταιρεία, Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, Σύλλογο Κρητών Αγ. Παρασκευής, Σύλλογο Λασιθιωτών «ο Δικταίος», Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «ο Ξένιος Ζευς», Συνέδριο όπου γης Κρητών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού  κ.α.

 

 

 

Ο συγγραφέας Αδαμάντιος (Μάκης) Γ. Κρασανάκης έχει γράψει πάμπολλα βιβλία μεταξύ των οποίων και τα εξής, τα οποία  βρίσκει όποιος θέλει δωρεάν στο διαδίκτυο:

1.     Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 

2.     Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ)

3.     Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 

4.     Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

5.     Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ

6.     Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ: ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ, ΚΑΝΤΑΔΑ, ΡΙΜΑ, ΡΙΖΙΤΙΚΟ, ΑΜΑΝΕΣ ΚΛΠ

7.     Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

8.     Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΦΟΡΑ  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ)

9.     Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ  

10.  ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

11.  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ

12.  ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ (ΙΣΤΟΡΙΑ,  ΕΙΔΗ ΠΟΤΩΝ ΚΛΠ)

13.  Η ΑΘΗΝΑ (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΙΔΡΥΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΛΠ)   

14.  Η ΘΗΒΑ (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΙΔΡΥΣΗ  ΚΛΠ)   

15.  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΛΠ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ )

16.  Η ΣΠΑΡΤΗ (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΙΔΡΥΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ,  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΛΠ) 

17.  Η KΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ   (ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ)

18.  Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

19.  ΟΙ KΡΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ

20.  OI AΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

21.  Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ

22.  Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΙΔΡΥΣΗ, ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΔΗΜΟΙ ΚΛΠ)

23.  ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

24.  ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

25.  ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ – ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ 

26.  ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΟΡΟΥ- & ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ-ΧΟΡΟΙ

27.  ΙΣΤΟΡΙΑ  MΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΕΙΔΗ, ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΚΛΠ),

28.  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

29.  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ  (ΕΙΔΗ ΚΛΠ)

30.  ΠΕΡΙ ΘΥΣΙΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑΣ

31.  ΠΕΡΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΙΑΣ

32.  ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

33.  ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: (ΔΥΣΛΕΞΙΑ, ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ κ.α.).

34.  ΘΡΗΣΚΕΙΑ: ΤΙ ΕΝΑΙ ΘΕΟΣ, ΨΥΧΗ, ΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΧΙ

35.  Η ΚΙΘΑΡΑ, Η ΛΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΛΟΣΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ  ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΡΗΤΕΣ

36.  Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΙΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΛΟΥ (ΥΔΡΑΛΕΤΗ, ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ κ.α.).

37.  Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΑΘΟΣ

 

 

Τα βιβλία του συγγραφέα κ Α. Κρασανάκη για τη γλώσσα και γραφή,  σύμφωνα με τις αρπρωτ. Γ2/1105/12-2-1192 και Γ1/4/3-2-1992 αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας (Ύστερα από πρόταση των Δ/νσεων Σπουδών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης),  έχουν εγκριθεί για αγορά προς εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών όλων των Δημοτικών Σχολείων και όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδος.

 

http://www.krassanakis.gr/index.files/new.gif KRASSANAKIS BOOKS http://www.krassanakis.gr/index.files/new.gif 

 

IMG_2814--

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Με την αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΔΙΟΙΚ/Α1/ΠΜΥ/167544/24182/21278/10817/30-6-2014 Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και σύμφωνα με το άρθρο 155 του Ν. 3528/07 ο Διευθυντής της Δ/νσης Επιθεώρησης του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κρασανάκης Αδαμάντιος (Μάκης) του Γεωργίου, του Κλάδου ΠΕ! Διοικητικού «διατηρεί επί τιμή τον τίτλο της θέσης που κατείχε και μετά τη λύση της υπαλληλικής του σχέσης και επιπλέον του απονέμεται η ευαρέσκεια της Υπηρεσίας».

Επίσης στο πρώτο 33μελές Γενικό Συμβούλιο της 5/2/2015 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ ΥΠΠΟ),  βραβεύτηκε ο επίτιμος Διευθυντής της Δ/νσης Επιθεώρησης του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αδαμάντιος (Μάκης) Κρασανάκης για την πολύτιμη συνδικαλιστική του  προσφορά. Διετέλεσε πάνω από 20 χρόνια συνδικαλιστής από τα οποία 16 χρόνια ήταν Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, του Συλλόγου που δημιούργησε την ΠΟΕ ΥΠΠΟ, τον Παιδικό Σταθμό του ΥΠΠΟ κ.α. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΠΠΟ κ. Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, 

 

 

IMG_0392

 

IMG_2622

 

7 σάρωση0021

ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΥΠΠΟ

 

IMG_5270

 

pagkrht_1.JPG

 

σάρooη0004

 

a15.jpg

 

IMG_5235[1]

 

 

HOME – ΑΡΧΗ (ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ)

 

Share on Facebook

Google
Search WWW Search www.krassanakis.gr